Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  [:ca]L’angoixa de Sicília o Caiguda camí del Calvari. s.XVII[:es]El pasmo de Sicilia o Caída camino del Calvario s.XVII[:]

[:ca]L’angoixa de Sicília o Caiguda camí del Calvari. s.XVII[:es]El pasmo de Sicilia o Caída camino del Calvario s.XVII[:]

[:ca]L’angoixa de Sicília

Autor desconegut

Oli sobre taula

102 x 109 cm

Segle XVII

Restaurada el 2010 per la Llum de les Imatges. Camins d’Art.

L’angoixa de Sicília o Caiguda en el camí del Calvari és una obra que es basa en l’original del mestre italià Rafael Sanzio, pintat entre 1515 i 1517 i que avui es troba al Museu del Prado.

L’escena que es representa és la trobada entre la Mare de Déu i Jesús en el camí que el du cap al Calvari.

L’obra de Rafael Sanzio era una obra d’altar per a l’església de Santa Maria de les Angoixes de Palerm i d’aquesta ubicació va passar, en 1622, a la col·lecció de Felip IV. Per tant, va arribar a Espanya. En 1813 les tropes de Napoleó se la van endur a França, on va patir un canvi de suport i en 1822 la van tornar a Espanya.

L’obra es va envoltar d’una gran aura mística en la seua època i, fins i tot, Vasari revela que l’obra posseeix un caràcter quasi miraculós, ja que durant el seu trasllat de Roma a Sicília l’obra va eixir il·lesa d’un naufragi que va patir.

Així, doncs, l’artista del segle XVII que va decidir copiar aquesta obra, coneixia perfectament la llegenda i era sabedor de la gran importància que envoltava aquesta obra.

Bibliografia:

  • Hernandez Guardola, L. El Pasmo de Sicila (Caída de Jesús en el camino del calvario). Fitxa. 52 en Camins d’Art. La Llum de les Imatges. València, 2011, p. 258-259.
  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930.  Alcoi, 2013. Pàg. 27

Exposicions:

  • Exposició «Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930». Alcoi. 2013.

Text: Lucia Romero Segura.

[:es]El pasmo de Sicilia

Autor desconocido

Óleo sobre tabla

102 x 109 cm.

Siglo XVII

Obra restaurada en 2010 por la La Llum de les Imatges. Camins d’Art.

El Pasmo de Sicilia o Caída camino del Calvario, es una obra realizada en base a la original del maestro italiano Rafael Sanzio, realizada entre 1515 y 1517 y que hoy se encuentra en el Museo del Prado.

La escena que se representa es el encuentro entre la Virgen María y Jesús que se dirige camino del Calvario.

La obra de Rafael Sanzio era una obra de altar para la Iglesia de Santa María de las Angustias de Palermo y de esta ubicación pasó, en 1622, a la colección del rey Felipe IV, y por lo tanto llegó a España. En 1813 las tropas de Napoleón se llevaron la obra a Francia, donde sufrió un cambio de soporte, hasta que en 1822 volvió de nuevo a España.

La obra se rodeó de una gran aura mística en su época, incluso, Vasari revela que la obra posee un carácter casi milagroso, ya que durante el traslado de la obra de Roma a Sicilia la obra permaneció ilesa tras sufrir un naufragio.

Por lo tanto, después del análisis de la obra de Rafael, podemos concluir que el artista que realizó esta obra durante el s. XVII, era plenamente consciente de la «leyenda» que enmarcaba a la obra y era conocedor de la gran importancia que yacía en ella.

Bibliografía:

  • Hernández Guardiola, L. El Pasmo de Sicilia (Caída de Jesús en el calvario). Ficha 52 en cat. exp. Camins d’ArtLa Llum de les Imatges. Valencia, 2011. Pp. 258-259.
  • Segura Martí, J.M y Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930.  Alcoi, 2013.Pàg. 27

Exposiciones:

  • Exposición «Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930».Alcoy. 2013

Texto : Lucia Romero Segura.

[:]

  1650  /  Art  /  Last Updated enero 16, 2017 by artalcoi  /  Tags: , , , , , , , ,