Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Retrat de Rafael Roig Pascual. Retrato de Rafael Roig Pascual

Retrat de Rafael Roig Pascual. Retrato de Rafael Roig Pascual

Retrat de Rafael Roig Pascual

Autor desconegut

Oli sobre cartó

61 cm x 48 cm

1885

Aquesta obra de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi, es va incorporar el 2012 a través d’una cessió a l’Ajuntament. Aquest retrat fa parella amb la titulada Retrat de María Sanz Albors, arribada juntament amb aquesta.

L’obra és un retrat realitzat amb data 1 de juliol de 1885 a Alcoi, pintat sobre cartó i on el personatge es troba dins un marc pintat daurat i ovalat. Es representa un bust d’home vestit a la moda de la segona meitat del segle XIX, amb una indumentària còmoda i molt sòbria, amb corbatí i coll emmidonat.

Les característiques del suport deixen a la vista que va ser un encàrrec d’un retrat molt econòmic, ja que no es troba realitzat ni sobre llenç ni sobre taula. Pel que fa a la factura, el dibuix queda molt patent en la formació del retrat i es pot apreciar una mancança de profunditat i de volumetria. Per tant, en conclusió, es tracta d’un retrat resolt, però sense un resultat excepcional.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi, 2013.

Text: Lucia Romero Segura


Retrato de Rafael Roig Pascual

Autor desconocido

Óleo sobre cartón

61 cm x 48 cm

1885

Esta obra de la Col·lecció d’Art del Ayuntamiento de Alcoy se incorporó en 2012 a través de una donación al Ayuntamiento. Este retrato hace pareja con la obra titulada Retrato de María Sanz Albors, que llegó con la misma donación.

La obra se trata de un retrato realizado con fecha 1 de julio de 1885 en Alcoy, donde el lienzo lo encontramos posicionado dentro de un marco dorado ovalado. Se representa a un hombre en un plano de busto que va vestido a la moda de la segunda mitad del siglo XIX, con una indumentaria cómoda y muy sobria, con corbatín y cuello almidonado. Esta descripción era la vestimenta elegante de finales del siglo XIX.

Bibliografía:

  • Segura Martí, J.M i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930.  Alcoy, 2013.

Texto: Lucia Romero Segura

[:]

  1885  /  Art  /  Last Updated abril 19, 2020 by Lucia Romero Segura  /  Tags: , , , ,