Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Capvespre. Atardecer

Capvespre. Atardecer

Pascual Espinós, Juli

Capvespre

1899

44 x 70 cm

Oli sobre llenç

Juli Pascual Espinós (1886 – 1946). Nascut a Alcoi, es va formar inicialment al costat de Ferran Cabrera. Més endavant va marxar a Madrid per acabar de completar la seua formació al costat de Joaquim Sorolla i Francisco Pradilla. Agramunt (1999: 1323), analitzant la figura de Pascual Espinós, expressa que la temàtica tractada principalment era el retrat, el bodegó, les escenes costumistes, el paisatge i els temes religiosos. Va participar en concursos i certàmens d’arts plàstiques en els quals va aconseguir diferents guardons.

L’obra titulada Capvespre. que pertany a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi, mostra un paisatge des d’un punt de vista que no és habitual, ja que es presenta un contrallum molt encertat. El paisatge es troba en un primer plànol enfosquit totalment, fent que se li done predomini al cel compost de cromatografies càlides.

Aquesta obra pertany als seus anys de formació, ja que la data demostra que tenia uns tretze anys quan va realitzar l’obra. Tot i això, demostra un gran potencial, ja que el punt de vista que pren per a la realització de l’obra demostra la predisposició artística de Pascual.

Aquesta obra va ser restaurada el 1992 a càrrec de l’Ajuntament d’Alcoi, per a fer-li una neteja de la capa pictòrica.

Bibliografia

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de artistas valencianos del siglo XX. Albatros. 1999. Pàg. 1323.
  • Segura Martí, J. M i Santamaría Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi. 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Pàg. 38.

Exposicions:

  • Exposició «Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930». Centre Cultural Mario Silvestre. 2013.

Text: Lucia Romero Segura


Pascual Espinós, Julio

Atardecer

1899

44 x 70 cm.

Óleo sobre lienzo

Julio Pascual Espinós (1886 – 1946), nacido en Alcoy, se formó inicialmente al lado de Fernando Cabrera. Más adelante se marchó a Madrid para acabar de completar su formación al lado de Joaquín Sorolla y Francisco Pradilla. Agramunt (1999 : 1323) analizando la figura de Pascual Espinós expresa que la temática tratada principalmente era el retrato, el bodegón, las escenas costumbristas, el paisaje y los temas religiosos. Participó en concursos i certámenes de artes plásticas de los cuales parece ser que consiguió ser galardonado.

En la obra titulada Atardecer que pertenece a la Col·lecció d’Art del Ayuntamiento de Alcoy, muestra un paisaje desde un punto de vista que no es habitual encontrar, ya que se presenta un contraluz muy acertado. El paisaje se encuentra en un primer término oscurecido por completo, haciendo que se de predominio al cielo compuesto por cromatografías cálidas.

Esta obra pertenece a sus años de formación, ya que la fecha demuestra que tenía alrededor de unos trece años de edad. Con ello, se puede observar el gran potencial, ya que el punto de vista que toma para la realización de la obra demuestra una gran predisposición artística.

En 1992, esta obra fue restaurada a cargo del Ayuntamiento de Alcoy, para realizar una limpieza de la capa pictórica.

Bibliografía:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de artistas valencianos del siglo XX.Ed. Albatros. 1999. Pág. 1323.
  • Segura Martí, J.M y Santamaría Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoy. 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Pág. 38.

Exposiciones:

  • Exposición «Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930». Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoy. 2013.

Texto: Lucia Romero Segura

  1899  /  Art  /  Last Updated abril 19, 2020 by Lucia Romero Segura  /