Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Paisatge amb núvols. Paisaje con nubes

Paisatge amb núvols. Paisaje con nubes

Autor desconegut

Paisatge amb núvols

Principis s. XX

Oli sobre tàblex

12 x 16,5 cm.

Aquesta obra que pertany a la Col•lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi és una obra d’un artista desconegut.

Donades les seues reduïdes dimensions s’ha de pensar que es tracta d’una obra d’estudi presa del natural. Realitzada amb curtes pinzellades l’artista ha creat de forma ràpida i segura un paisatge d’un dia clar que comença a enfosquir-se amb la presència d’uns grans núvols.

Gràcies a la pinzellada s’aprecia la mescla de tons que conformen el terreny i els aplics blancs i grocs sobre els núvols que destaquen la llum al cel.
La composició és diagonal  marcada pel terreny, en canvi el cel que acompanya la terra no aconsegueix establir un equilibri i l’obra apareix descompensada.

L’autor o autora no ha pretés res més a l’obra que tractar de captar tots els tons i volums que es creen amb la llum, l’ombra i el color.

Text: Lucia Romero Segura


Autor desconocido

Paisaje con nubes

Principios s. XX

Óleo sobre tablex

12 x 16,5 cm.

Esta obra que pertenece a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi es una obra de un artista desconocido.

Dadas sus reducidas dimensiones hay que pensar que se trata de una obra de estudio del natural tomada al aire libre. Realizada con cortas pinceladas el artista ha creado de forma rápida y segura un paisaje de un día claro que empieza a oscurecer por la presencia de unas grandes nubes.

Gracias a la pincelada se aprecia la mezcla de tonos que conforman el terreno y los apliques blancos y amarillos sobre las nubes que destacan la luz en el cielo.

La composición es diagonal marcada por el terreno, en cambio el cielo que acompaña a la tierra no logra establecer un equilibrio y la obra aparece descompensada.

El autor o autora no ha pretendido nada más en la obra que tratar de captar todos los tonos y volúmenes que se crean con la luz, la sombra y el color.

Texto: Lucia Romero Segura

[:]

  1903  /  Art  /  Last Updated abril 19, 2020 by Lucia Romero Segura  /