Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Retrat masculí

Retrat masculí

[:ca]Autor desconegut

Retrat masculí

Principis s. XX

Oli sobre llenç

38 x 22 cm.

 

Aquesta obra que pertany a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi es tracta d’un retrat d’un artista desconegut.

La representació és el retrat naturalista d’un home. Allò que ens crida l’atenció és la veracitat amb què es troba representat el personatge. Aquest estil pictòric és el naturalisme que es desenvolupa en el segle XIX i on la seua característica principal és la representació de l’ésser humà amb tots els seus defectes i virtuts amb què es presenta genèticament. Així, allò que l’artista vol representar és la imatge d’un home que, per la seua vestimenta, podem deduir que és un camperol, on es mostra la figura tal com és en realitat sense cap voluntat d’idealitzar el personatge.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi, 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2013.

Exposicions:

  • Exposició «Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930». Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2013.

Text: Lucia Romero Segura[:es]Autor desconocido

Retrato masculino

Principios s. XX

Óleo sobre lienzo

38 x 22 cm.

 

Esta obra que pertenece a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi se trata de una retrato de un artista desconocido.

La representación es el retrato naturalista de un hombre. Aquello que más nos llama la atención es la veracidad com la cual se encuetra representado el personaje. Este estilo pictórico es el naturalismo, que se desarrolla en el siglo XIX y donde su caracteristica principal es la representación del ser humano con todos sus defectos y sus virtudes con las cuales se presenta genéticamente. Asi es que lo que el artista quiere representar es la imagen de un hombre que, por su vestimenta, podemos deducir que es un campesino, donde se muestra la figura tal como es en realidad sin ningun tipo de voluntad de idealizar al personaje.

Bibliografía:

  • Segura Martí, J. M. y Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoy. 2013.

Exposiciones:

  • Exposición «Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930». Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoy. 2013.

Texto: Lucia Romero Segura

[:]

  1903  /  Art  /  Last Updated julio 4, 2017 by Lucia Romero Segura  /