Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Roma aeterna

Roma aeterna

[:ca]Ilograt

Roma aeterna

Aquarel·la

48 x 34 cm

1946

 

Aquesta peça de la Col·lecció d’Art és un paisatge realitzat amb aquarel·la. De l’autor no tenim més que el pseudònim. El paisatge representa una imatge que al·ludeix al passat històric que conserva la ciutat de Roma, amb edificis i arcs en ruïnes. Podria ser una vista des de qualsevol punt del Fòrum romà, de les Termes de Caracal·la o del Palatino.

La importància que alberga aquesta peça és el meravellós ús de l’aquarel·la, la delicadesa del traç i la gran mestria en els punts lumínics. La perspectiva ens deixa entreveure aquestes construccions llunyanes en temps i espai.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. II Catàleg de pintures. Del 1940 al 2014. Alcoi, 2015. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2015.

Text: Lucia Romero Segura[:es]Ilograt

Roma aeterna

Acuarela

48 x 34 cm

1946

 

Esta pieza de la Col·lecció d’Art se trata de un paisaje realizado en acuarela. Del autor sólo sabemos su pseudónimo. El paisaje realizado representa una imagen que alude al pasado histórico que conserva la ciudad de Roma, con edificios y arcos en ruinas, podria ser una vista desde cualquier punto del Foro romano, de las Termas de Caracal·la o del Pallatino.

La importancia que reside en esta pieza es en el maravilloso uso de la acuarela, la delicadeza del trazo y la gran maestría en los puntos lumínicos. La perspectiva nos deja entrever estas construcciones lejanas en tiempo y espacio.

 

Bibliografía:

  • Segura Martí, J.M. y Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. II Catàleg de pintures. Del 1940 al 2014. Alcoi, 2015. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2015.

Texto: Lucia Romero Segura[:]

  1946  /  Art  /  Last Updated febrero 14, 2018 by Lucia Romero Segura  /