Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Estudi de flors. Estudio de flores

Estudi de flors. Estudio de flores

Moreno Gimeno, Manuel

Estudi de flors

16 x 22 cm

1948

Oli sobre cartó

Aquesta peça de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi va arribar a través del llegat testamentari de Francisco Vicent Zaragoza. L’obra es troba firmada a l’angle inferior dret amb una dedicatòria al dors.

L’artista Manuel Moreno Gimeno (València 1900 -1985) va ser un artista inclòs dins la pintura il·luminista valenciana. Va obtenir el primer premi del Círculo de Bellas Artes en 1923. Moreno va dedicar la seua carrera a la docència des del 1941 com a professor de l’Escola Superior de Sant Carles a València. Eixe any rebrà el primer premi nacional de pintura al fresc i el 1945 la seua obra La Marañosa li va fer guanyar la tercera medalla en l’exposició nacional de Belles Arts de Madrid.

La seua obra s’enclava sobretot dins la representació de paisatges il·luministes i en l’art del retrat.

L’obra, que pertany a la Col·lecció d’Art, es tracta d’una petita peça realitzada sobre un material poc durador, com és el cartó, del qual hem d’extreure la natura d’esbós o apunt que tenia.

Tot i això, la peça ha perdurat en el temps i es pot admirar la gran qualitat de la seua execució i la mestria amb què representa la composició floral. Les pinzellades llargues i l’encert de les tonalitats ens transporta a un camp de cultiu de flors decoratives.

Bibliografia:

  • Moreno Gimeno, Manuel. Enciclopedia del Museo del Prado.

https://www.museodelprado.es/aprende/enciclopedia/voz/moreno-gimeno-manuel/6be84223-3da6-4fa6-97d8-a1a9a90bce24

  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. II Catàleg de pintures. Del 1940 al 2014. Alcoi, 2015. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2015.

Text: Lucia Romero Segura


Moreno Gimeno, Manuel

Estudio de flores

16 x 22 cm

1948

Oleo sobre cartón

Esta pieza de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi llegó a través del legado testamentario de Francisco Vicent Zaragoza. La obra se encuentra firmada en el ángulo inferior derecho con una dedicatoria al dorso.

El artista Manuel Moreno Gimeno (Valencia 1900 – 1985) fue un artista incluido dentro de la pintura luminista valenciana. Obtuvo el primer premio del Círculo de Bellas Artes en 1923. Moreno dedicó su carrera a la docencia desde 1941 como profesor de la Escuela Superior de San Carlos en Valencia. Ese año recibirá el primer premio nacional de pintura al fresco y en 1945 su obra La Marañosa le hizo ganar la tercera medalla en la exposición nacional de Bellas Artes de Madrid.

Su obra se enclava sobretodo dentro de la representación de paisajes luministas y en el arte de retrato.

La obra, que pertenece a la Col·lecció d’Art, se trata de una pequeña pieza realizada sobre un material poco duradero, como es el cartón, de lo cual tenemos que extraer la naturaleza de boceto o apunte que tenia.

A pesar de eso, la pieza ha perdurado en el tiempo y se puede admirar la gran calidad de su ejecución y la maestría con la que representa la composición floral. Las pinceladas largas y el acierto de las tonalidades nos transporta a un campo de cultivo de flores decorativas.

Bibliografia:

  • Moreno Gimeno, Manuel. Enciclopedia del Museo del Prado.

https://www.museodelprado.es/aprende/enciclopedia/voz/moreno-gimeno-manuel/6be84223-3da6-4fa6-97d8-a1a9a90bce24

  • Segura Martí, J. M. y Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. II Catàleg de pintures. Del 1940 al 2014. Alcoi, 2015. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2015.

Texto: Lucia Romero Segura[:]

  1948  /  Art  /  Last Updated abril 19, 2020 by Lucia Romero Segura  /