Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Fruites. Frutas

Fruites. Frutas

Jordà, F.

Fruites

1950

Oli sobre cartó

19 x 13,5 cm

Peça de xicotetes dimensions que al·ludeix al caràcter d’estudi que té. Realitzada sobre cartó, l’obra no deixa de ser un treball de formació on es treballen els efectes lumínics del metall, ja que les peces que més ressalten són els dos gerros metàl·lics. El fons apareix fosc sense que la llum hi incidisca; i, per tant, apaga el conjunt. Les fruites que acompanyen a penes es veuen i queden com aïllades davant la brillantor que ha adquirit el metall.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. II Catàleg de pintures. Del 1940 al 2014. Alcoi, 2015. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2015.

Text: Lucia Romero Segura


Jordà, F.

Frutas

1950

Oleo sobre cartón

19 x 13,5 cm

Pieza de pequeñas dimensiones que alude al carácter de estudio que tiene. Realizada sobre cartón, la obra no deja de ser un trabajo de formación donde se trabajan los efectos lumínicos del metal, ya que las piezas que más resaltan son los dos jarrones metálicos. El fondo aparece oscuro sin ápice de luz que incida; y por lo tanto sólo hace que apagar el conjunto. Las frutas que acompañan a penas se ven y quedan como aisladas ante el brillo que ha adquirido el metal.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M. y Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. II Catàleg de pintures. Del 1940 al 2014. Alcoi, 2015. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2015.

Texto: Lucia Romero Segura

  1950  /  Art  /  Last Updated abril 19, 2020 by Lucia Romero Segura  /