Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Paisatge

Paisatge

Farfán de los Godos

Paisatge

Començament del segle XX

35 x 42 cm

Oli sobre taula

L’obra procedeix de la Recuperació de Patrimoni Artístic Nacional per a la formació del Museu en 1945, inclosa en el Llibre de Registre d’entrada d’objectes en propietat i depòsit del Museu d’Art d’Alcoi.

Farfán de los Godos era un artista que se’l coneix treballant per la zona d’Alacant i València durant les primeres décades del segle XX.

L’obra, que pertany a la Col·lecció d’Art, es tracta d’un paisatge on es presenta un camp florit amb la figura d’una pastora i unes ovelles pasturant. En primer terme, la figura d’un arbre nu marca la divisió compositiva de l’obra que continua amb la formació d’un camí que s’endinsa en l’horitzó per a trobar-se amb la línia divisòria entre el cel i el camp. La pinzellada de Farfan és a base de curtes aplicacions de color que van conformant el paisatge, no hi ha una preocupació per a establir-ne els detalls, preocupa mostrar la impressió de l’atmosfera a través dels núvols i la varietat cromàtica present al camp.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M. i Santamaría Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi. 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Pàg. 58

Exposicions:

  • Exposició “Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930”. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2013.

Text: Lucia Romero Segura

  1903  /  Art  /  Last Updated March 9, 2017 by Lucia Romero Segura  /