Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Paisatge amb vaques

Paisatge amb vaques

Paisatge amb vaques

Carbonell, J.

Inicis segle XX

Oli sobre taula

23 x 14,5 cm

Aquesta obra va arribar a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi a través del llegat testamentari de Francisco Vicent Zaragoza, amb el qual, a més de donar aquesta peça, també hi van arribar totes les de Ferran Cabrera Gisbert.

L’autoria d’aquest artista encara no s’ha pogut descobrir, ja que segurament pertany a un artista poc conegut o de segona fila. La factura de l’escena no és acurada i representa un pastor amb vaques dins un paisatge muntanyenc, al capvespre de la jornada.

Allò que principalment crida l’atenció de l’obra és, en primer lloc, les dimensions petites que, unides a la pinzellada ràpida, ens duen a pensar que devia ser un apunt pres en uns pocs minuts. Es vol captar la poca llum que encara hi ha i que contrasta amb la foscor que comença a emetre el cel, que es veu reflectida en el gran pi central de la composició.

El tema del pastor i els animals és absolutament secundari, el protagonisme l’adquireixen les pedres del primer terme tocades de blanc, el gran pi que s’alça enmig del paisatge i la cromatografia del cel vespertí. Tot unit crea una atmosfera de llum i foscor que fa que hi haja una representació de la natura molt encertada.

Text: Lucia Romero Segura

  1903  /  Art  /  Last Updated March 31, 2017 by Lucia Romero Segura  /