Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Retrat masculí

Retrat masculí

Autor desconegut

Retrat masculí

Principis s. XX

Oli sobre llenç

38 x 22 cm.

 

Aquesta obra que pertany a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi es tracta d’un retrat d’un artista desconegut.

La representació és el retrat naturalista d’un home. Allò que ens crida l’atenció és la veracitat amb què es troba representat el personatge. Aquest estil pictòric és el naturalisme que es desenvolupa en el segle XIX i on la seua característica principal és la representació de l’ésser humà amb tots els seus defectes i virtuts amb què es presenta genèticament. Així, allò que l’artista vol representar és la imatge d’un home que, per la seua vestimenta, podem deduir que és un camperol, on es mostra la figura tal com és en realitat sense cap voluntat d’idealitzar el personatge.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi, 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2013.

Exposicions:

  • Exposició “Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930”. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2013.

Text: Lucia Romero Segura

  1903  /  Art  /  Last Updated July 4, 2017 by Lucia Romero Segura  /