Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Penyals i arbres

Penyals i arbres

Autor desconegut

Penyals i arbres

Principis s. XX

Oli sobre cartó

24 x 36 cm

 

Aquesta peça va ser adquirida per l’Ajuntament d’Alcoi a través del llegat testamentari de Francisco Vicent Zaragoza, igual que altres peces que formen part de la Col·lecció d’Art.

Es tracta d’una peça de dimensions reduïdes, per la qual cosa es pot pensar que va ser un apunt pres a l’aire lliure. S’ha de tenir present que a principis del segle XX a Espanya s’havia iniciat el luminisme, variant espanyola de l’impressionisme i desenvolupada per Joaquim Sorolla. Les característiques consisteixen sobretot en la voluntat de la captació de la llum, i com aquesta transforma el cromatisme de la representació. En definitiva, era un estudi en cada peça sobre l’atmosfera i les qualitats que aporta la llum sobre el color.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi, 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2013.

Exposicions:

  • Exposició “Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930”. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2013.

Text: Lucia Romero Segura

  1905  /  Art  /  Last Updated July 4, 2017 by Lucia Romero Segura  /