Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Retrat d’una monja

Retrat d’una monja

Cabrera Gisbert, Fernando

Retrat d’una monja

1914

Oli sobre llenç

31,5 x 26 cm

 

Tota l’obra adquirida de Ferran Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari del Sr. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Ferran Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, ja que no va ser un pintor rellevant en la seua època. És per això que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Ferran Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Ferran Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

L’obra que es conserva a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi presenta el retrat d’un jove rostre d’una religiosa. El que més impacta d’aquesta obra és el tractament dels ulls, que estan dotats d’un gran realisme. L’expressió de la retratada s’emfatitza per a centrar en el retrat tota la importància de la mirada. Abillada amb un hàbit eclesial, el personatge es presenta en actitud mística i dirigeix la vista cap al cel a la recerca de la seua guia espiritual.

Sense més elements que ens donen la ubicació de l’escena, el retrat es presenta com un estudi d’expressivitat que realitza l’artista. La cromatografia feta servir en aquest cas es compon de colors molt neutres que es combinen amb una suavitat que s’intensifica allí on hi ha una major il·luminació.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. pàg. 315.

Text: Lucia Romero Segura

  1914  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /