Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Bodegó d’alls i cebes

Bodegó d’alls i cebes

Cabrera Gisbert, Fernando

Bodegó d’alls i cebes

1920 ca.

Oli sobre tela

32,5 x 51,5 cm

 

Tota l’obra adquirida de Fernando Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari de D. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Fernando Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Fernando Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Fernando Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

Després dels bodegons florals que Cabrera Gisbert va realitzar, trobem aquesta peça que pertany a a la Col·lecció, on es presenta una natura morta formada per un conjunt d’alls i cebes amb elements de fang, com el gerro o el perol de cuina.

La primera diferència que es troba és la quantitat d’elements que representa i la base clara que aplica. Igual que en els bodegons florals, el fons és fosc, però queda contrastat amb la tonalitat clara dels vegetals.

La llum que il·lumina l’obra prové de l’angle inferior dret i aporta llum als elements vegetals i la cassola, i deixa a les fosques el gerro i el fons.

Mostra una composició molt simple, sense voluntat de complicar l’obra. És, per tant, una demostració de decorativisme.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. pàg. 315.
  • Segura Martí, J. M. i Santamaría Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi. 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Pàg. 64.

Exposicions:

  • Exposició “Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930”. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi, 2013.

Text: Lucia Romero Segura

  1920  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /