Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Clavellina

Clavellina

Cabrera Gisbert, Fernando

Clavellina

1920 ca.

Oli sobre tàblex

18 x 12 cm

 

Tota l’obra adquirida de Ferran Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari de D. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Ferran Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Ferran Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Ferran Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

Aquesta peça, que pertany a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi, mostra una clavellina augmentada. L’artista ha creat una obra únicament amb el motiu de la clavellina. Aquesta decisió fa que mostre la seua habilitat a l’hora de tractar la flor amb breus tocs de color que, units, formen la flor. La cromatografia del fons fa que destaquen més les tonalitats fetes servir, que es cree una volumetria causada per aquesta combinació i l’ombra que produeix la font de llum que prové de l’angle dret de l’obra. Aquesta peça es considera complementària de la peça titulada Clavellines, que mostra la representació de les mateixes flors, però la tonalitat del fons i la llum són complementàries.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. pàg. 315.
  • Segura Martí, J. M. i Santamaría Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi. 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Pàg. 63.

Exposicions:

  • Exposició “Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930”. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi, 2013.

Text: Lucia Romero Segura

  1920  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /