Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Clavellines

Clavellines

Cabrera Gisbert, Fernando (atribuït)

Clavellines

1920 ca.

Oli sobre tàblex

17 x 12 cm

 

Tota l’obra adquirida de Fernando Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari de D. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Fernando Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Fernando Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Fernando Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

Aquesta obra s’ha atribuït a Fernando Cabrera Cantó, perquè no es troba firmada, però quasi amb tota seguretat es pot afirmar que la factura pertany a la seua mà.

Igual que en l’obra Clavellina, es presenten dues flors vistes de prop, darrere de les quals s’estableix un fons lluminós que ressalta el color de les flors. També s’estableix el parangó entre la posició d’ambdues obres, ja que les flors no estan representades de cara, sinó més aviat d’esquena, com amagant la bellesa que pogueren oferir a l’espectador.

Per tant es podria establir que aquestes dues obres són complementàries: la llum que incideix sobre Clavellina prové de l’angle dret i, en canvi, en aquesta obra la llum prové del costat esquerre. I, per acabar, un element més que enllaça aquestes dues obres és la tonalitat establida com a fons, que fa que es puguen considerar germanes.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999, pàg. 315.

Text: Lucia Romero Segura

  1920  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /