Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Gerro amb roses

Gerro amb roses

Cabrera Gisbert, Fernando

Gerro amb roses

1920 ca.

Oli sobre tela

50 x 40,5 cm

 

Tota l’obra adquirida de Ferran Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari de D. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Ferran Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Ferran Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Ferran Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

L’obra que pertany a la Col·lecció d’Art Municipal d’Alcoi presenta la composició d’un bodegó format per un gerro de porcellana decorat amb elements florals i xinesos. Representa tres roses de diferents colors, que ja mostren signes d’estar pansides. Realitza breus tocs de llum per a mostrar la direcció de la qual prové la font lumínica i així donar un poc de vida a les flors de tonalitats més clares. El fons fosc fa que no ressalten les roses de to roig obscur i, fins i tot, fa que es confonguen.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. pàg. 315.

Text: Lucia Romero Segura

  1920  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /