Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Joc de café

Joc de café

Cabrera Gisbert, Fernando

Joc de café

1920

Oli sobre llenç

50 x 62 cm

 

Tota l’obra adquirida de Ferran Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari de D. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Ferran Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Ferran Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Ferran Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

L’obra que es conserva en la Col·lecció de l’Ajuntament d’Alcoi, es tracta d’un xicotet bodegó, compost per quatre peces molt ben equilibrades compositivament i cromàticament. A més a més, aplica una font de llum que prové de l’angle superior esquerre que proporciona la volumetria i potencia de la composició.

Les peces es troben treballades amb una tècnica a cavall entre la representació naturalista i la impressionista, ja que es pot apreciar com es combinen les pinzellades llargues i curtes en la mateixa obra.

El contrast que es presenta en la composició l’aconsegueix a través de la cromatografia utilitzada, ja que les peces de porcellana estan realitzades amb tonalitats de tendència càlida, combinades amb petits tocs freds que enllacen amb la peça de la sucrera.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. pàg. 315.
  • Segura Martí, J. M. i Santamaría Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi. 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Pàg. 64.

Exposicions:

  • Exposició “Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930”. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi, 2013.

Text: Lucia Romero Segura

  1920  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /