Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Paisatge amb arbres

Paisatge amb arbres

Cabrera Gisbert, Fernando

Paisatge amb arbres

1920 ca.

Oli sobre tàblex

31,5 x 24 cm

 

Tota l’obra adquirida de Fernando Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari de D. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Fernando Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Fernando Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Fernando Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

Aquesta petita taula és un paisatge on tant el suport com el format d’aquest ens indica que és una obra-estudi. Segurament l’artista degué fer aquesta peça a plein air per a poder captar amb més força la incisió de la llum sobre el paisatge de primavera que reflecteix l’obra. Un prat amb flors i amb tres arbres que, amb la seua presència, indiquen la profunditat de l’obra. Establint la línia de l’horitzó es poden apreciar unes línies de xiprers amb una tonalitat verda molt brillant i unes muntanyes esborrades per veladures. Una obra en què, tot i ser simplement un paisatge, l’artista ha treballat la pinzellada ondulant i breu per a la formació del fullatge dels arbres, on hi ha una llibertat de factura que no la fa pesada a l’observador.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. pàg. 315.

Text: Lucia Romero Segura

  1920  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /