Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Pitxer amb roses

Pitxer amb roses

Cabrera Gisbert, Fernando

Pitxer amb roses

1920 ca.

Oli sobre tela

45 x 28 cm

 

Tota l’obra adquirida de Fernando Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari del Sr. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi. En l’angle inferior esquerre es pot observar la firma “A mi amigo Paco. Nando”, que deixa clara l’estreta relació entre l’artista i Francisco Vicent Zaragoza.

Sobre Fernando Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Fernando Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Fernando Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

Aquesta peça presenta un vas cilíndric amb unes flors pansides. El vas mostra el mateix dibuix que anteriors models fets servir de porcellana blanca amb decoració de color blau. Les roses que ha pres per a representar són de color rosa i groc i ja mostren signes de pansiment. Amb la flor mirant a terra i un pètal caigut, no queda res del que van ser, unes esplendoroses roses fresques. En aquest bodegó floral el fons no treballa com a element de ressalt del motiu principal, sinó que en ser tan fosc i no establir-se una gran font de llum, fa que l’obra quede enfosquida i poc vibrant. L’ombra que produeix el gerro ens diu que el focus lumínic es troba establert per l’esquerra.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. Pàg. 315.

Text: Lucia Romero Segura

  1920  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /