Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Pitxer amb roses

Pitxer amb roses

Cabrera Gisbert, Fernando

Pitxer amb roses

1920 ca.

Oli sobre taula

29,5 x 22 cm

 

Tota l’obra adquirida de Ferran Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari de D. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Ferran Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Ferran Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Ferran Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

Aquesta obra és un exemple del que Agramunt descriu en el seu diccionari, pel que fa al tractament de l’obra de Cabrera Gisbert, on realitza una representació del bodegó mitjançant la tècnica impressionista.

En aquesta ocasió es presenta l’element que vol representar sobre un espai determinat, amb un mocador que estableix la base i un fons neutre.

Presenta un gerro de vidre amb unes roses ataronjades i rosa. L’artista demostra en aquesta obra la gran habilitat per a treballar amb la tècnica impressionista, de pinzellada ampla i amb molta força, i aconseguir la transparència del vidre, que en moltes ocasions és un element molt complicat de desenvolupar.

La llum en aquesta obra prové de l’angle superior dret, tal com ho demostra l’ombra projectada de les roses caigudes sobre el fons. Una composició gens atapeïda, molt natural i molt equilibrada, que fa que l’obra es presente com un excel·lent element decoratiu.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. pàg. 315.
  • Segura Martí, J. M i Santamaría Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi. 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Pàg. 63.

Exposicions:

  • Exposició “Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930”. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi, 2013.

Text: Lucia Romero Segura

  1920  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /