Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Porta

Porta

Cabrera Gisbert, Fernando

Porta

1920 ca.

Oli sobre tàblex

35 x 26,5 cm

 

Tota l’obra adquirida de Ferran Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari de D. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Ferran Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Ferran Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Ferran Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

Aquesta obra no té la menor importància perquè allò que representa és exclusivament l’entrada a un mas, i l’artista el que ha volgut treballar és la incisió de la llum sobre un model constructiu. No hi ha cap tipus d’intenció d’immortalitzar res en concret, treballa amb la seua pinzellada impressionista aquesta casa on els contrastos de llum i ombra juguen per a formar aquesta vista. A la part dreta, una breu font de fulles verdes donen color i llum a la monòtona composició i alegren amb el seu to i les seues flors el tema escollit.

Les pinzellades són decidides, no hi ha cap tipus de dubte que l’artista sabia què volia representar i com, amb un bon joc de colors i tractament de la llum, crea aquesta entrada a una casa amb pinzellades comptades, però encertades en la seua plasmació.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. pàg. 315.
  • Segura Martí, J. M. i Santamaría Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi. 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Pàg. 62.

Exposicions:

  • Exposició “Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930”. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi, 2013.

Text: Lucia Romero Segura

  1920  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /