Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Pitxer amb flors

Pitxer amb flors

Cabrera Gisbert, Fernando

Pitxer amb flors

1929

Oli sobre cartó

25 x 17,5 cm

 

Tota l’obra adquirida de Fernando Cabrera Gisbert es va produir a través d’un llegat testamentari de D. Francisco Vicent Zaragoza a favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

Sobre Fernando Cabrera Gisbert no hi ha massa bibliografia, atés que no va ser un pintor de relleu en la seua època, així és que s’inclou la informació que Francisco Agramunt exposa en la seua enciclopèdia d’artistes valencians.

Fernando Cabrera Gisbert va nàixer a Alcoi el 1897, fill del pintor Fernando Cabrera Cantó. Es formarà al taller del seu pare com a pintor. Marxarà a Madrid per a formar-se a l’Escola de Belles Arts de San Fernando. La seua producció se centra sobretot en la creació d’obres de caràcter realista i desenvolupades amb un to amable. Així treballarà el gènere del bodegó, el retrat i la figura, a més del paisatge. L’ús de la seua pinzellada s’estableix dins de la tècnica impressionista.

L’obra que es conserva en la Col·lecció de l’Ajuntament d’Alcoi és una obra enclavada en el gènere del bodegó. Es presenta un gerro decorat amb tonalitats blaves, que contrasta amb les flors que presenta, que pertanyen a la gamma dels càlids, i com a element de transició es presenten unes flors de color rosa.

La composició és molt simple i poc carregada, cosa que fa que el bodegó es presente natural. La pinzellada que fa servir és, tal com afirma Agramunt, de factura impressionista.

El fons que ha escollit l’artista, en combinació amb una forta font de llum, augmenta la cromatografia tan viva que presenta l’obra.

Bibliografia:

  • Agramunt Lacruz, F. Diccionario de Artistas Valencianos del siglo XX. Tomo I. 1999. Pàg. 315.

Text: Lucia Romero Segura

  1929  /  Art  /  Last Updated October 23, 2018 by Lucia Romero Segura  /