Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Estany

Estany

Carbonell, I.

Estany

1932

65 x 80 cm

Oli sobre llenç

Estany apareix com una obra que pertany a l’Ajuntament dins del Llibre de Registre d’entrada d’objectes en propietat i depòsit del Museu d’Art d’Alcoi, procedent de la recuperació del Patrimoni Artístic Nacional. Igual que moltes que pertanyen a la Col·lecció, va ser entregada per a la formació del Museu d’Art en 1945.

L’obra presenta un paisatge on l’objecte d’estudi és un estany i la formació rocosa on està enclavat. La tècnica que s’ha fet servir és la desenvolupada pel luminisme, que era de la qual bevien els artistes espanyols de les primeres dècades del segle XX. L’artista crea el paisatge a base de pinzellades molt marcades que van formant les roques i la vegetació que contrastaran amb l’aigua. Les pinzellades fins i tot fan la sensació que l’obra s’ha realitzat de forma ràpida, cosa que ens podria portar a pensar que és un quadre realitzat a l’aire lliure o plein air. Hi destaca l’estudi de la llum, on la part central es troba més enfosquida per la presència de les roques i els laterals més clars, ja que estan més oberts.

El reflex de l’aigua es trasllada a la terra a través de pinzellades molt allargades que omplen els laterals d’una cromatografia freda i molt moguda.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M. i Santamaría Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi. 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Pàg. 59.

Exposicions:

  • Exposició “Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Selecció de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930”. Centre Cultural Mario Silvestre. 2013.

Text: Lucia Romero Segura

  1932  /  Art  /  Last Updated March 12, 2017 by Lucia Romero Segura  /