Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Estudi de flors

Estudi de flors

Moreno Gimeno, Manuel

Estudi de flors

16 x 22 cm

1948

Oli sobre cartó

 

Aquesta peça de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi va arribar a través del llegat testamentari de Francisco Vicent Zaragoza. L’obra es troba firmada a l’angle inferior dret amb una dedicatòria al dors.

 

L’artista Manuel Moreno Gimeno (València 1900 -1985) va ser un artista inclòs dins la pintura il·luminista valenciana. Va obtenir el primer premi del Círculo de Bellas Artes en 1923. Moreno va dedicar la seua carrera a la docència des del 1941 com a professor de l’Escola Superior de Sant Carles a València. Eixe any rebrà el primer premi nacional de pintura al fresc i el 1945 la seua obra La Marañosa li va fer guanyar la tercera medalla en l’exposició nacional de Belles Arts de Madrid.

La seua obra s’enclava sobretot dins la representació de paisatges il·luministes i en l’art del retrat.

 

L’obra, que pertany a la Col·lecció d’Art, es tracta d’una petita peça realitzada sobre un material poc durador, com és el cartó, del qual hem d’extreure la natura d’esbós o apunt que tenia.

 

Tot i això, la peça ha perdurat en el temps i es pot admirar la gran qualitat de la seua execució i la mestria amb què representa la composició floral. Les pinzellades llargues i l’encert de les tonalitats ens transporta a un camp de cultiu de flors decoratives.

 

Bibliografia:

  • Moreno Gimeno, Manuel. Enciclopedia del Museo del Prado.

https://www.museodelprado.es/aprende/enciclopedia/voz/moreno-gimeno-manuel/6be84223-3da6-4fa6-97d8-a1a9a90bce24

  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. II Catàleg de pintures. Del 1940 al 2014. Alcoi, 2015. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2015.

Text: Lucia Romero Segura

  1948  /  Art  /  Last Updated February 14, 2018 by Lucia Romero Segura  /