Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Paisatge

Paisatge

Aracil Ruescas, Rafael

Paisatge

Oli sobre llenç

115 x 90 cm

1952

 

Rafael Aracil Ruescas (Alcoi, 1930), va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Sant Carles a València, becat per la Universitat i per l’Ajuntament. Rafael Aracil va acabar la carrera en 1952.

Va marxar a Granada per completar els seus estudis i perfeccionar tècniques. En 1957 es va establir a París, on va obtenir una beca com a artista resident a Beaus Arts. Tal com afirma el mateix Aracil Ruescas, aquesta beca li va permetre la primera evolució artística que es produeix, passant de l’art constructivista a una figuració expressionista.

Ell mateix afirma que totes les etapes que van produint-se en el seu desenvolupament artístic estan interrelacionades.

En 1967 va tornar a Espanya i va ser professor de l’Escola d’Arts i Oficis d’Alcoi, de la qual va passar a ser director, una vegada ja oficial. I va ser professor a l’Institut Pare Vitòria i al col·legi La Salle d’Alcoi.

A la fi dels anys 70, Rafael Aracil va experimentar una evolució molt important segons afirma el mateix pintor, on descobreix que tant la seua vida com la seua obra són espirituals, i va començar a investigar sobre els mons amorfs, i a plasmar l’art com a reflex de l’ànima de la Humanitat.

Dins de la seua producció pictòrica trobem diferents temàtiques: el paisatge, el retrat, el nu, els bodegons, les composicions i els cartells, i tot allò que realitza a partir dels anys 80 són obres amb un gran influx de la temàtica i filosofia de les Vibracions.

Estudi, mostra un bodegó de tres elements, una paleta de pintor, un gerro amb material artístic i un bust. Tal com el seu títol indica, aquesta peça és un dels tants estudis que han de realitzar els artistes per a poder anar estudiant els encaixos de cada element, la llum i la seua incisió sobre el color, les ombres, les pinzellades…, un munt d’informació que a la fi queda reflectit en el treball proposat.

Aquesta obra presenta un paisatge on es pot entreveure una certa influència dels paisatges de William Turner, on la importància de l’atmosfera es trasllada sobre el llenç. La mestria amb la qual es troba realitzada la broma i l’ambient que es recrea demostra que l’artista té un domini de la pintura, la cromatografia i l’espai.

Una obra que destaca no pel que es representa, sinó més aviat per com es representa i les sensacions que aporta.

 

Biografia:

Bibliografia:

  • AA. Patrimoni Alcoià. Ed. Periódico Ciudad de Alcoy i Diputació Provincial d’Alacant. 2008. Pàg. 123.
  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. II Catàleg de pintures. Del 1940 al 2014. Alcoi, 2015. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2015.

Text: Lucia Romero Segura

  1952  /  Art  /  Last Updated February 14, 2018 by Lucia Romero Segura  /