Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Retrat de Joan Valls

Retrat de Joan Valls

Juan Abad, Mari Francis

Retrat de Joan Valls

1960 ca.

Carbonet sobre paper

61 x 45 cm

Una de les dones que apareixen en el panorama artístic alcoià va ser Mari Francis Juan Abad. Artista que es té constància que es va presentar al IV Salón de Otoño d’Alcoi, celebrat el 1964, però que no la trobem en altres edicions ni en les Biennals internacionals que es van celebrar posteriorment. Tampoc no es va presentar a l’exposició que es va realitzar al Círculo Industrial de Pintoras Alcoyanas que dóna alguns noms de dones que exercien la pintura en l’àmbit professional.

Per tant, de Mari Francis Juan es conserva com a única peça, d’una dona artista que iniciava a despuntar a la nostra ciutat, aquest retrat de Joan Valls fet amb carbonet.

El retrat és de molt bona qualitat, aconsegueix representar el poeta amb exactitud tècnica, la qual cosa destaca de l’artista la formació i la gran capacitat artística que tenia.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J. M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. II Catàleg de pintures. Del 1940 al 2014. Alcoi, 2015. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2015.

Text: Lucia Romero Segura[:es]Juan Abad, Mari Francis

  1960  /  Art  /  Last Updated marzo 24, 2020 by Lucia Romero Segura  /