Info Panel
You are here:   Home  /  Art  /  Retrat d’un ancià.Retrato de un anciano.

Retrat d’un ancià.Retrato de un anciano.

Autor desconegut

Retrat d’un ancià.

Mitjans del s.XX

18,5 x 13 cm

Oli sobre cartró.

Aquesta obra, que pertany a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi, va arribar a formar part del patrimoni municipal a través del llegat testamentari del Sr. Francisco Vicent Zaragoza.

Es tracta del retrat d’un home de mitjana edat, que fins i tot, observant les seues vestidures podríem deduir que es tracta d’un eclesiàstic.

L’artista ha centrat els seus esforços a transmetre l’essència del personatge, l’espai i les vestidures no són importants, perquè és evident que allò que es vol remarcar és la persona. S’observa una pinzellada àgil, amb una font lumínica que prové del lateral esquerre i que il·lumina el rostre del personatge.

Una obra enclavada dins el realisme i que ens recorda a la peça “Sense tabac” o “El tio Quico” on el personatge és l’element clau de la representació.

Bibliografia:

  • Segura Martí, J.M. i Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Alcoi, 2013. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoi. 2013.

Text: Lucia Romero Segura[:es]Autor desconocido


Retrato de un anciano

Mediados del s.XX

18,5 x 13 cm

Óleo sobre cartón

Esta obra, que pertence a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi, llegó a formar parte del patrimonio municipal a través del Legado Testamentario de Francisco Vicent Zaragoza.

Se trata de retrato de un hombre de mediana edad, que incluso, observando sus vestiduras podríamos deducir que se trata de un eclesiástico.

El artista ha centrado sus esfuerzos en transmitir la esencia del personaje, el espacio y las vestiduras no son importantes, porque es evidente que aquello que se quiere remarcar es la persona. Se observa una pincelada ágil, con una fuente lumínica de lateral izquierdo y que ilumina el rostro del personaje.

Una obra enclavada dentro del realismo y que nos recuerda a la pieza “Sin tabaco” o “El Tio Quico” donde el personaje es el elemento clave de la representación.

Bibliografía:

  • Segura Martí, J.M. y Santamaria Cuello, M. Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. I Catàleg de pintures. Del segle XVI a la dècada de 1930. Centre Cultural Mario Silvestre. Alcoy. 2013.

Texto: Lucia Romero Segura[:]

  1950  /  Art  /  Last Updated abril 16, 2020 by Lucia Romero Segura  /